Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp er hjemme

Faksimilie Haugesunds avis 20/11-2012

Øyvind Staveland og resten av Vamp smiler om dagene. 100.000 solgte CD-er og konserter på hjemmefronten.

HAUGESUND: – Vi gleder oss til Haugesund og omegn. Vi spilte Bokn søndag. Lenge siden vi har vært hjemme , og kjekt å stille hjemmebane skikkelig innøvd, forteller Øyvind Staveland.

I går sto Stord for tur, i kveld Tysværtunet kulturhus, og onsdag og torsdag blir Vamp å se Byscenen. Før turen går til Etne. Bandet har fått god mottakelse. Det har også vanket toppkarakter.

- Gode kritikker betyr en del markedsføringsmessig. Når det går bra, får folk lyst å høre oss. Det gjør også noe med selvtilliten vår. Nei, det hadde ikke vært like kjekt med lite folk og dårlige kritikker, innrømmer Staveland, som denne uken får sove i egen seng.

Sju-åtte nye låter
Vamp opplever hver eneste konsert som forskjellig. I Bokn spilte bandet i skolens gymsal. Lokalene er ulike, fra mindre lokaler og klubber til romslige arenaer. Fra 200 til 1.300 publikummere.

- Vi har med sju–åtte låter fra det nye albumet «Liten fuggel». noen av de gamle låtene er det nye arrangement. Eivør Pállsdóttir er med, og Torstein Lofthus spiller slagverk. Vi har jobbet mye med lyd og lys. Vi lager ikke sirkus, men jobber for å en flott scene. Selv om vi øver inn- og utganger, det ikke bli for stramt.

Over 100.000 solgte album
Staveland & co. prøver å dekke alle behov. I Stavanger spilte bandet fire konserter. To med sitteplasser, og to med stående publikum.

- Vi merker at det er litt eldre folk konsertene der det går an å sitte. Det har vi konserten i Tysværtunet og Stord. Byscenen folk stå, bortsett fra plassene galleriet. Jeg tror vi har folk i alle aldre konsertene våre, sier låtskriveren, komponist og felespilleren.

Fredag ble det klart at «Liten fuggel» har solgt 100.000 CD-er.

- Fantastisk. Det er ikke annet å si enn det. Vi ble tatt litt sengen.

Kommer overraskende
- Hvordan forklarer du at mange CDer har gått ut, i en tid der formatet er erklært død?

- Dette kommer overraskende oss. Jeg tror vi innse at sangen «Liten fuggel » har gjort store deler av jobben for oss. Den har truffet folk i alle aldre. Mange reaksjoner har kommet låten. Den setter seg hjernen, og ikke alle liker den, sier Staveland. Han har skrevet teksten sammen med Ingvar Hovland.

Årets norske bestselger
«Liten fuggel» er første Vamp-album som utgis Universal Music. Der er de strålende fornøyd. I tillegg til CD-er kommer et salg 20.000 singler digitalt. Tittellåten er dessuten streamet over en million ganger. Promoteringsansvarlig i Universal, Silje Hope, sa til Haugesunds
Avis før lanseringen at hun håpet at albumet solgte minst 60.000.

- Dette er årets mest solgte norske album. Jeg vet ikke hvor mye utenlandske artister har gått.

- Hvor stort salg forventer Universal?

- Det tør jeg ikke si. Det lover bra, og Vamp gjør det godt veiene. Ennå er det lenge til jul, sier Hope.

«Liten fuggel» er også tilgjengelig vinyl, men Hope har ikke oversikt over det salget. Albumet har fått fra fire til seks terningen.

truls.horvei@h-avis.no

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Vamp er hjemme»