Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Det er et eventyr

Faksimilie Hamar Arbeiderblad 1.4-2016

Vamp feirer 25-årsjubileum i år og har tatt med seg gamle og nye låter ut på turné. I april spiller de i Hamar på en arena de har et spesielt forhold til.

– Jeg håper folk legger merke til at det har skjedd noe, samtidig som særpreget er beholdt, sier Øyvind Staveland i Vamp.

Han er den eneste som har vært med i bandet helt siden oppstarten i 1991. Nå feirer de 25-årsjubileum og har tatt med seg en ny besetning ut på turné.

– Jan Toft, som var vokalist da vi startet opp, har blitt med igjen. Vi har gjort noen gode funn, og har hatt litt flaks da vi har funnet nye medlemmer, sier Staveland.

Sammen med Odin Staveland, Bjørn Berge, Kjetil Dalland og Lars Eirik Støle utgjør de dagens utgave av det velkjente bandet.

– De nye medlemmene har fått velge deler av settlisten til turneen med låter de har et forhold til. Det har vært et smart grep og har gitt en fin settliste, sier Staveland.

Om under én måned gjester Vamp Hamar og Hamardomen.

– SPESIELLE RAMMER

– Vi har spilt der før, men det er en stund siden nå. Man får et forhold til slike steder. Det er spesielle rammer, og vi må til og med spille på en litt annen måte der. Vi har blitt glad i plassen, sier han.

Staveland forteller at publikum kan vente seg en god blanding av låter på konserten.

– Vi har tatt med oss både gamle og nye låter ut på turneen. Vi vil spille låtene vi tror folk vil høre, sier han, og lover at sanger som Månemannen, Liten Fuggel og Tir n’a Noir vil bli spilt.

I fjor slapp de sitt hittil nyeste album Populas til gode kritikker. Staveland forteller at det har vært en spennende jobb med albumet.

– Det var en forløsning. Vi har gjort noen grep, og gått ut av de trygge vante stiene, sier han.

– ET EVENTYR

Etter 25 år i bandet synes Staveland jobben fortsatt er like givende.

– Drivkraften er at det er en voldsom spennende jobb, og man kan skape noe og reise rundt med det til folk. Kameratskapet vi har ute på tur er veldig viktig. Det er et eventyr. Vi har vært sjukt heldige, sier han.

Han er også opptatt av at de hele tiden må komme seg videre.

– Etter over 20 år handler det om fortsatt å være i utvikling, samtidig som man bevarer identiteten. Det er jo en fare for å gjenta seg selv, smiler han.

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Det er et eventyr»