Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Full jubel for lekent Vamp

På 90 minutter går Vamp fra tendre, rolige sanger til trøkk et rockeband verdig, og svinger innom Pink Floyd-aktige toner. Arendals-publikummet elsket Vamps ferskeste toner, ispedd en god dose humor.

Søndag var tre fjerdedeler av Arendal kulturhus solgt ut da Vamp inviterte til gamle slagere, og mye nytt fra albumet La la la. På forhånd hadde Vamp-sjef og grunnlegger, Øyvind Staveland lovet en konsert der kontrastene var tydeligere.

– Vi ville at stillheten skulle være mer stille og det intense mer intenst, sa Stavland til Agderposten backstage før de gikk på scenen, og de levde opp til løftet.

– For et driv, og at de klarer å holde på slik i 90 minutter, det var fantastisk, skryter Lisbeth Handegard. Mannen, Arne Handegard trodde et øyeblikk han var på Pink Floyd-konsert da Bjørn Berge slo til med gitarsolo av de sjeldne.

– For en stemme

I begynnelsen av Vamps historie, var vokalist Jan Toft et viktig element, men så gled han vekk, før han plutselig i 2014 var tilbake. Det har mange skrytt av de siste årene, også publikummet i Arendal.

– Han så litt enfoldig ut, men så begynte han å synge, for en stemme! Sier Signe Gry Isaksen. For henne var det første konsertmøte med Haugesund-bandet, og det fristet til gjentakelse.

Også Trond Emmanuelsen er opprømt etter konserten.

– Dette må være det beste de har gjort i Arendal. Jeg var der på Canal Street for et par år siden, men dette var nok bedre. Jan Toft var veldig flink, sier Emmanuelsen.

Med grimaser, lekenhet og en stemme som har vært med å forme Vamp i mange år, tar han med publikum på en musikalsk reise som både underholder, og får salen til å hyle av latter til tider.

Dårlig tittel

– La la la-tittelen på det nye albumet vårt passer så dårlig at det blir bra. Men vi tenkte at det var befriende å ha en så åpen tittel, som ikke går på en av sangene. Men det er litt lalling i sangene, sier Staveland.

Totalt er de tre som synger, hver med sine særegenheter,
akkurat slik senior Staveland ønsker.

– Vi har alle våre særegenheter, og prøver å utnytte det. Vi gjør hverandre gode, sier Øyvind Staveland.

Flere roller

Selv dominerer han på fløyte i forskjellige former, og synger blant annet om å skåle for mye rart, mens Jan Toft er vokalist på de aller fleste sangene, inkludert sangen han selv har komponert for noen år siden, 13 humler.
Odin Staveland har de siste årene tatt stadig flere roller i bandet og selv om han egentlig er plassert bak trommene, så trakterer han både tangenter og synger vart og forsonende, eller tar frem trekkspillet.

Les hele saken på agderposten.no

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Full jubel for lekent Vamp»