bilde

En kveld i Vamps varme og trivelige verden"

(Arendalstidende)

Søndag kveld gjestet VAMP Arendal igjen. Denne gangen var det kulturhuset som fikk besøk.

Store Torungen var full av forventningsfulle fans og de aller fleste var godt voksne. Bandet som nylig har gitt ut sin ellevte plate «La, la, la», spilte flere av sangene fra albumet på konserten. Til publikums begeistring fikk de også høre flere av de gamle gode hittene.

Besetning
Vamp har eksistert siden 1991. De har nærmest blitt allemannseie og har gitt ut en rekke sanger som folk flest kjenner igjen. Bandet har skifta besetning noen ganger i løpet av årene, men Jan Toft på vokal og gitar og Øyvind Staveland på vokal, fløyter, fele, bratsj og trekkspill har vært med helt fra start og har skrevet de fleste tekstene. Det nåværende mannskapet er, i tillegg til de nevnte, Odin Staveland på trommer, vokal, piano, perkusjon, trekkspill, Bjørn Berge på gitarer, banjo, vokal, Kjetil Dalland på bass og kor og Lars Eirik Støle på orgel, trekkspill og kor.

Variert uttrykk
Musikken er variert, men det meste kan plasseres innenfor folkemusikk, viser og rock med innslag av blues. De samarbeider med mange ulike tekstforfattere som for eksempel Kolbein Falkeid og Lars Saabye Christensen. De bruker også mye humor i tillegg til lyrikken som gir musikken mange ulike stemninger.

Konserten
Bandet starta de med låta «Amalia» da de entret kulturhusscenen søndag kveld. Stemningene varierte mellom bluesrockgitaren til den fantastiske gitaristen Bjørn Berge, den vare og særegne vokalen til Jan Toft og Øyvind Stavelands følsomme fløytespill. Etter den første kom det flere nye varierte perler fra det nye albumet, blant annet «Det roliga regnet» med tekst av Lars Saabye Christensen og «Sjølportrett» som handla om selfies, helt til Øyvind sa at det endelig skulle komme en som publikum kjente. Det ble godt mottatt ettersom flere satt og venta på noe de kunne gjenkjenne og synge med på. Da kom sangen «13 humler» og det var tydelig at flere blant publikum var glad i den. Det er en rolig og koselig melodi som handler om en sommerdag, og jeg tror nok det var flere enn meg som helt tydelig følte den sommerdagen på kroppen. Flere av de nye sangene kom utover i konserten ispedd gamle, kjente og gode låter som «Tir na noir» med høy allsangfaktor og tendenser til gåsehud og tårer i øyekroken hos publikum.

Trampeklapp
Vamp har mange alvorlige og følsomme tekster, men humoren ligger aldri langt unna. Jan Toft er en fantastisk gjøgler og latteren satt løst hos publikum da han kjørte i gang små «slapstickshow» der han brukte en herlig lealøs kropp og et utrolig uttrykksfullt ansikt. Han har også et rikt repertoar av lyder og flere gode historier, som den gangen han nesten drukna i et berg av hønsedritt når han var liten etterfulgt av sangen «Hønsahus». De avslutta med «Månemannen» til stor glede for tilhørerne som høyt og tydelig sang med, og bandet høstet trampeklapp fra et fornøyd publikum som klappet bandet inn til ekstranummer.

Den kjente og kjære sangen «Liten fuggel» kom som første ekstranummer, og helt til slutt sto hele bandet framme på scenen og sang en acapella-låt «Onkel A Capella». Det ble en perfekt avslutning på en perfekt kveld i Store Torungen.  Lyden og lyset var helt perfekt og medlemmene i bandet koste seg tydelig på scenen der de beveget seg rundt, bytta på de mange instrumentene de hadde med seg og kommuniserte med hverandre og publikum underveis i konserten. De er en sjarmerende og dyktig gjeng som jeg håper snart kommer tilbake.


Les saken hos Arendalstidende

bilde

Øyvind Stavelands første soloalbum »Lipper» hadde release 1. september 2023"

Øyvind Staveland har hatt en utrolig musikalsk karriere som leder av Vamp gjennom mer enn tretti år. Suksessen har medført fulle arbeidsdager, og rollen som komponist, musiker, bandleder, manager og bookingansvarlig for bandet, har lagt beslag på mye av Stavelands tid. Han har derfor takket nei de gangene han har blitt spurt om å gi ut soloalbum.

Men under pandemien ble det plutselig god tid til komponering. I tillegg til å skrive musikken til det kritikerroste Vamp-albumet «Tiå det tar» (2021), begynte Øyvind Staveland også på skisser til mange flere sanger. Resultatet er hans første soloalbum, «Lipper».


Les hele saken

bilde

Noe har skjedd med Vamp"

(Dagbladet)

Hva i all verden har skjedd med Vamp? Hvordan kan de plutselig høres ut som et helt nytt band - 30 år ut i karrieren? Etter noen år med mer strømlinjeformete album som ikke har vært blant deres mest spennende, uten at de dermed har vært dårlige, gir bandet her ut ett av sine mest helstøpte og interessante album i en karriere som altså strekker seg over tre tiår. Vamp kunne ikke gitt seg sjøl en bedre jubileumsgave!


Les hele saken

bilde

Vamp: Helt på høyde med hva vi kan forlange"

(Dagsavisen)

Etter 30 år og 13 studioalbum gir Vamp ut enda et album som høres ut som et av deres beste.


Les hele saken

bilde

Vamp har brukt koronaen godt"

(Aftenbladet)

Isolasjon og nedetid har åpenbart gjort Vamp godt. Nå har de funnet en ny rute å seile, nye øyer å besøke og ny luft å puste i.


Les hele saken

bilde

Vamp i teaterversjon er en kraftpakke verdt å få med seg"

(Haugesunds Avis)

En motgift mot pandemidepresjon

Har du det siste året tenkt at nå hadde det vært skikkelig fint med litt teater? Har det blitt mye smittetall, hjemmekontor og munnbind-diskusjon?

En motgift mot pandemidepresjon spilles nå på Haugesund Teater. Vamp som teaterkonsert. Levert med overbevisning av et spilleglad ensemble. I en regi som gjør det uhøytidelig, underholdende og med evne til å berøre.


Les hele saken

bilde

Våken drøm"

Så var jammen «Våken drøm» plutselig ferdigspilt i Stavanger. I hvertfall i denne omgang. Forestillingen settes heldigvis opp igjen på Rogaland teater våren 2022 og vi gleder oss allerede. For det er virkelig en drøm! En hektisk, gøyal og hjertevarm drøm som vi er så heldige å få henge med i.

Nå flyttes den til Haugesund, hvor den skal spilles i tidsrommet 28 mai - 18 juni.

Finn billetter her!


Les hele saken

bilde

Vamp i kapellet"

St Petri kirke lørdag 03 oktober

En helt spesiell konsert

Akustisk fra en scene som bygges midt i kirkerommet for å minske avstanden til publikum. Musikerne forholder seg til hverandre og rommet slik de gjorde da de lagde debutalbumet ”God morgen søster” på feierbadet i Haugesund for snart 30 år siden. Konserten filmes og videreformidles via scene Vest som er en egen kulturkanal fra TV Vest og Altibox, og er en pilot for en lengre konsertserie Vamp skal turnere med høsten 2021.

Det legges ut i underkant av 200 billetter til denne enestående konserten i St Petri den 03 oktober 2020.

Kl. 20:00 // FÅ BILLETTER

Kjøp billetter her!

Kl. 17:30 // EKSTRA

Kjøp billetter her!


Les hele saken

bilde

Heldigvis har vi fortsatt Vamp "

(Romerikes Blad)

I SNART 30 år har haugesunderne i Vamp holdt det gående. Tirsdag kveld spilte de for en så godt som smekkfull storsal i Kulturverket Flammen i Nittedal. Det var deres femte stopp av i alt 25 spillesteder på vinterens turné. Etter all tiden på veien, etter femten albumslipp og etter fem spellemannspriser, hersker det liten tvil om at Vamp er et band med kvalitet i alle ledd. Det viser de også så til de grader under kveldens konsert.


Les hele saken

bilde

Vamp: Alle gode ting er 12"

(Dagsavisen)

Det 12. albumet til Vamp er blitt et av deres beste. Fullt av gode sanger, uten å lene seg tilbake på rutine og falsk trygghet.


Les hele saken

bilde

Vamp: Best med lavmælt nostalgi"

(Aftenposten)

Et nytt solid Vamp-album med en perle av en tittellåt.


Les hele saken

Eldre nyheter